Τα νέα μας
Φ/Β ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ A.E. ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ

Η  Eurofilm ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΑΕ εντάσσει στο πρόγραμμα επενδύσεών της , τον στόχο  να γίνει μια από τις πρώτες Ελληνικές Βιομηχανίες  που θα κάνει χρήση των Ανεξάρτητων Πηγών Ενέργειας για την κάλυψη 100%  των ενεργειακών της απαιτήσεων.

Ακολουθώντας την  τρέχουσα  νομοθεσία για τις ΑΠΕ, επεγράφη σύμβαση  για την μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση και σύνδεση Φωτοβολταϊκού Σταθμού εγκατεστημένης ισχύος 1MWp επί βιομηχανικής στέγης, για  την μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 857 τόνους ετησίως.  Δηλαδή, άμεσα θα επιτευχθεί μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της κατά 15.19% και ταυτόχρονα των εκπομπών οξειδίου του αζώτου (NOx), διοξειδίου του θείου (SO2) και των σωματιδίων που ονομάζονται PM2.5 που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η τοποθέτηση των Ηλιακών Αντιστροφέων (ή Φωτοβολταϊκά πλαίσια) πραγματοποιήθηκε στις 4 στέγες της βιομηχανίας, καλύπτοντας συνολικά πάνω από 4.900 τ.μ. επιφάνειας. Η παραγόμενη ενέργεια από το Φωτοβολταϊκό Σταθμό είναι ίση με 1.414.193 kWh.

Με  την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αναμένεται, η εταιρεία θα προχωρήσει στα 3ΜW, από 1ΜW που ισχύει σήμερα, και πάντοτε με ίδια κεφάλαια.

Η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της μέχρι το 2023 θα φθάσει  περίπου στο 50%.

Δείτε το VIDEO

ALBUM